čistenie zubov

  • This topic has 2 hlasy and 1 odpoveď.
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #47937
    Smallblot
    Člen
    Neviem či to tu už nebolo spomínané, ale chcela by som sa spýtať ohľadne zúbkov u 2ročného YT. Predné zúbky má biele, ale zadné stoličky má už dosť zažltnuté. Pred asi dvoma týždňami som kúpila zubnú pastu a kefku pre psov a zúbky sme začali pravidelne každý deň čistiť, i keď priton niekedy “bojujeme” aj 5-10 minút. Chcela som sa spýtať, či je možné toho povlaku/kameňa (?) zbaviť psíka týmto pravidelným čistením alebo je nutné dať čistiť zúbky u veterinárky s uspaním psíka a potom pokračovať v pravidelnom čistení. Nerada by som ho totižto dávala uspať, nakoľko pri tom poslednom (trhanie mliečnych zúbkov, ktoré mu nevypadli) mu dosť dlho trvalo, kým sa zobudil.
    Ešte som sa chcela spýtať, či treba niečo pri tom čistení dodržiavať – či už spôsob čistenia, alebo ako dlho treba psíkovi zúbky čistiť a pod.
    Ďakujem
    #55752
    wendy1
    Člen
    Niekto na tomto fore spominal orozyme gel. Napr. jednej znamej poradili ze po pouziti orozymu treba vziat lyzicku a s tym povlak zoskrabnut. Neviem ci je to mozne urobit ale u kazdeho psika a ci to nie je bolestive. Ide o to podla mna ze ak cistis pravidelne, kazdy den, tak je to jedno, mozno 2 minuty ako u ludi?
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.