Časté močenie u psíka

  • This topic has 12 hlasov and 39 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 40 )
  • Autor
    Príspevky
  • #46824
    Smallblot
    Člen
    Dobrý deň,

    mám 6,5 mesačného Yorkshirskeho teriéra a odmalička sa ho snažím naučiť na močenie vonku. Myslím, že sa už začal aj pýtať (piští) a taktiež mám pocit, že to už z väčšej časti pochopil, že sa ciká vonku… každopádne, MUSÍM s ním ísť von každé 2 hodiny. Ak nejdem, môžem očakávať mláčku niekde v dome. Mám pocit, že by mal však vydržať dlhšie ako 2 hodiny bez cikania. Predsa len chodiť s ním stále každú chvíľku von nie je vždy možné. Denne vypije asi 0,4 – 0,5l vody (váži 3,4 kg), ako maličký bol už antibiotikami liečený na zápal (to cikával asi 6-7x za 1 hodinu). Teraz prechladnutý nie je, nekýcha, ani mu netečie soplík. Myslíte si, že toto každé dve hodiny opakujúce sa močenie samé ustane (upraví sa) alebo to je len vec naučenia si psíka?

    Ďakujem.

    #50288
    Marcela78
    Člen
    Dobrý den môj 2 mes.yourk začal často cikať nie je to nejak važne? Kupala som ho no vonku sme už nešli po kúpaní. . .chodíme sním na záhradu ked je vonku teplo…takže neviem…a ak sa možem opítať kedy ho možme ostrihať? má dosť prplín…za skoru odpoved vam dakujem…
    #50289
    tie lupiny môžu byť spôsobené aj častým umývaním šamponom, mne bolo povedané, že šamponom sa má umývať srsť/vlasy len 2x do roka, ale že vodou môžme kolko chceme…
    podľa mna prechladla, aj po kúpaní dosť dlhú chvíľu trvá kým sa aj ta spodná srst vysuší a stačí pootvorené okno… nám sa to tiež takto stalo, ale začali sme mať krvavé hnačky…
    #50290
    Marcela78
    Člen
    Dakujem VERONIKA ja ked som ho okupala mal mokru srs na spodu ale lezal pod dekov spal a okno otvorene nebolo. . .:) no kupala som ho sanponom z billi. . . .;o
    #50291
    wendy1
    Člen
    Urcite by som kupila nejaky kvalitnejsi sampon pre stenata, prip. aj dane plemeno v chovatelskych potrebach. Strihat sa moze od pol roka.
    U YT je ina srst ako napr. u labradora, cize tam by som kupala minimalne raz za 2-3 mes. Su to predsa len vlasy. Ale ako pisem s kvalitnesjim samponom.
    Ak sa Ti zda ze vela cika, tak treba dat vysetrit moc u veta, a cim skor, lebo potom bude liecba zdlhavejsia aj financne narocnejsia. Prva pomoc je urologicky caj, ale isla by som aj tak ku vetovi.
    #50292
    heny
    Člen
    ohladne cikania suhlasim s wendy…
    co sa tyka samponu ak smiem poradit nam sa osvedcil sampon od veta . tusim KW-pre steniatka nemam ho poruke hadam som spravne napisala znacku 🙂 10e stoji ale vydrzi veeeelmi dlho. nam vydrzal takmer rok. ..
    ja kupem podla potreby- ca kazde dva tyzdne. york sa moze castejsie kupat nakolko ma vlasy, ale kym je malicky netreba prehanat.
    ja som rockyna ostrihala prvy krat v ca 4 mes nakolko bolo velmi teplo vonku…
    #50293
    Marcela78
    Člen
    Dakujem za odpovede….
    #50294
    wendy1
    Člen
    Heny ale aj minule mi kadernicka, psia spominala, ze stenata sa ozaj maju strihat az od pol roka, dalsia co ma YT jej to tiez hovorili a myslim ze aj ty si ti spominala. Znama mala kokricu a tiez cakala do pol roka.
    Ten KW je velmi dobry, nam vydrzal 2 roky a este trochu z neho mam, lebo my kupeme so samponom 2-3 x rocne.
    Heny tak ci tak nekupes ho dost casto? Predsa len mu nenarusas PH, jeho ochranny plast? Ja by som ho kupala aspon po mesiaci so samponom. Nvm no, nemam YT, ale predsa len.
    #50295
    Smallblot
    Člen
    My kúpeme raz za mesiac, príp. každé 2 mesiace. Samozrejme “podvozok” a labky vždy poutierame a večer, aj keď vonku nebolo mokro, osprchujem bez šampónu len s vodou, keďže spí v posteli. Používame šampón od veta – Meladerm, je proti svrbeniu s čajovníkom. Vydržal nám tiež vyše roka pri takomto kúpaní. A najnovšie dávame pri vyčesávaní (každé 2-3 dni) do srsti norkový olej v spreji, tak cca každé druhé česanie.
    Čo sa týka cikania, náš tiež keď bol malý raz cikával veľmi často, zistil sa zápal močového mechúra (cikanie bolo cca 6x za hodinu) a začal brať antibiotiká, posledné – 3tie očkovanie sme tým pádom museli dosť posunúť, kým sa nedal komplet do poriadku.
    Momentálne nie je ešte také teplo, takže tak malé šteňa by som určite strihať nedala a v podstate keď bude mať polroka, tak to bude akurát jún – júl, tak vtedy by som ho dala ja osobne prvýkrát.
    #50296
    heny
    Člen
    wendy ja som svojho prveho kupala kazdu nedelu !!! rockyho nie tak casto, ale stalo sa uz ze bol za tyzden 2 x kupany, po hre s viacerymi psikmi veelmi smrdel.. ani jeden nemal problemy, ziadne skrabanie , ziadne lupiny…. yorki ma vlasy strukture velmi podobnej ludskemu vlasu, niekde som dokonca citala ze yorki sa moze kupat kazdy den- neklamem. ale prehanat zase netreba …:)
    #50297
    Marcela78
    Člen
    Dakujem fakt ste zlate no uvidim kolko krat sa za hodinu vycika. . .;( ostrihat ho planujem v juni v juli. . .je rad vonku kazdy den sme na zahradke. . .
    #50298
    wendy1
    Člen
    Boze Heny, poviem Ti teda nemala by som odvahu kupat hafana kazdy tyzden.
    Moja ked bola mala tak som ju kupala raz za 2 mes. a mala lupiny, potom som vycitala ze retrievre maju samocistiacu schopnost, a tak ju kupem raz za 5-6 mes. som samponom. Naposledy bola kupana v juli so samponom, teraz asi pred mesaicom bola v salone, vzhladom na to ze by som mala v byte bazen, a za 10 eur mi to stalo.:D A najblizsie ak bude vsetko dobre, tak ju budem kupat v juni alebo v juli. Moju zvyknem pretriet vlhkou handrickou, precesem a leskne sa ako konik. Ked ju poriadne vycesem, tak vyzera ako okupana, aj znama sa ma raz pytala co Wendy nebola kupana asi 4 mes. ci som ju kupala, ja ze nie, len som ju vycesala.:D
    Toto mame my super.
    A ozaj odkedy ju kupem tak malo, tak ani ten pach na nu tak nejde, vtedy ked som ju kupala raz za 2 mes. tak mi zacala skor pachnut. Este ani teraz vo februari pred kupanim mi nepachla, ale kvoli plznutiu som ju dala okupat a aj predsa len z lepsieho pocitu, ze je okupana.:D
    #50299
    heny
    Člen
    wendy vsade sa pise nieco ine… ( myslim teraz na YT ) . vseobecne viem ze psiky by sa nemali casto kupat. ako som spominala raz som citala ze YT sa moze casto kupat, teraz som kuk net zase niekde pisu ze len 2x rocne…jeden pise tak druhy onak.
    asi by kazdy majitel mal vediet co je naj pre jeho psika, co mu prospieva, co nie…
    ako som pisala rockyho nekupem tak casto ako prveho psika, ale ak sa neskrabe, nema lupiny , hadam je vse ok nie ?
    #50300
    wendy1
    Člen
    Podla mna ano, ale tak ci tak by som skusila kupat raz mesacne.:D Nedam Ti pokoj co s tym raz za mesiac.:D
    Jasne ze zodpovedny majitel by mal vediet co je pre jeho psa naj. Co teda sme vsetky tu na fore. Cest vynimkam.
    #50301
    chcela by som sa spýtať na váš názor, či je ok, keď Engee ciká samozrejme po spánku, po hre to nepochybujem, ale niekedy mám pocit, že prejde hodina a pol a ona sa už pýta, niekedy len vymýšľa, no niekedy zistíme, že fakt chcela cikať a pustí na chodbu, nie je to pravidelne za sebou ale niekedy aj niekoľko krát za deň… je to tým, že ešte nevydrží tak dlho? alebo by sme sa mali na to spýtať veta?
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 40 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.