Cane corso.

  • This topic has 2 hlasy and 3 odpovede.
Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #47322
    Fragola
    Člen
    Dobry den.S priatelom zijeme v zahranici pri mori,planujeme si kupit psika a kedze sme hladali vhodnu rasu do tohto prostredia rozhodli sme sa pre cane corso.Ma tu niekto skusenosti s touto rasou? Hladala som som aj na nete,ale tych informacii je vela a niektore si aj protirecia.Takze ak by ste mi vedeli poradit o tejto rase niekto kto ma skusenosti z ich chovom.Za vase odpovede vopred dakujem. 🙂
    #52002
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    cane corso je plemeno, ktore je velmi viazane na svojho pana (rodinu) a od tohto sa odvija jeho vychova aj vycvik. Je to najdolezitejsi bod, na ktory by ste mali neustale mysliet.

    Co to v praxi znamena:
    – pes by mal travit so svojim panom co najviac casu,
    – je priam nevhodne psa chovat niekde na odlahlom mieste,
    – ak bude pes byvat s Vami v byte ci dome musi mat pristup do vsetkych miestnosti, do ktorych aj Vy,
    – nesmie to fungovat na baze, ze pes ma svoje miesto niekde v chodbe a odtial nemoze k Vam (resp. moze len vtedy ked mu to dovolite)
    – spravna socializacia v ludskom aj psom kolektive je priam nevyhnutna,
    – psa treba bravat so sebou uplne vsade (nakupy, restauracia, plaz, vychadzky atd.)
    – odporucam Vam vyhladat miesto kde sa stretava viac psov a toto navstevovat co najcastejsie,
    – dalsi dolezity bod je strava a aktivita psa.

    Z cane corso je mozne vychovat velmi prijemneho a oddaneho spolocnika na cely Vas zivot, na druhej strane to od Vas vyzaduje vela pozornosti a casu venovaneho psovi.

    S pozdravom

    #52003
    Fragola
    Člen
    Dakujem velmi pekne za Vase informacie.Co sa tyka tych bodov,ktore ste uviedli sme na to pripraveny a aj sme s tym ratali. :)Mam vsak uz len jednu otazku.Kedze som si pozerala chovatelske stanice a ponuky tychto psikov na nete nerozumiem jednemu ak beriem psika z chovatelskej stanice a nieje vhodny na vystavy a pod.kedze nesplna kriteria predavaju ho aj tak s PP alebo bez? Kedze som videla aj taketo ponuky.Ja osobne sa nechystam na ziadne taketo vystavy chodit.Co odporucate?Za Vasu odpoved vopred dakujem.
    #52004
    chajati
    Člen
    Dobry den,

    kazdopadne odporucam kupit psa z renomovanej chovatelskej stanice. Dovodov preco neodporucaju psa vystavovat moze byt niekolko, zalezi na ich relevancii. Pes, ktory nesplna vystavne kriteria moze mat preukaz povodu ale´nebude mozne ho uchovnit. Nekupoujte psa od chovatela, ktory Vam nieje schopny ukazat oboch rodicov, resp. aspon matku. Vsimajte si jej povahu a exterier, kvalitu srsti, osvalenie, ci je vesela alebo skor smutna – utrapena. taktiez si pozorne vsimajte podmienky, v ktorych psy ziju a taktiez chovatela. Fena, ktora je po porode byva unavena, ale pri dobrej strave a dobrej kondicii byva aj po porode velmi rychlo fit. Spytajte sa na vek matky a a kolkokrat uz rodila. Feny, ktore rodili 4 x a viac, alebo rodili vo vysokom veku 7 rokov a viac naznacuju, ze chovatel drzi psy kvoli obchodu a nie kvoli vasni a chovatelskej tradicii. Takehoto chovatel obidte.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.