Ako spriateliť šteňa so starým psom ??

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Chovateľská poradňa Ako spriateliť šteňa so starým psom ??

  • This topic has 2 hlasy and 1 odpoveď.
Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #49142
    PaloMima
    Člen
    Dobrý deň, chcel by som Vás poprosiť o radu. Pred pár dňami sme si domov priviezli túlavé šteňa, ktoré sme zaočkovali odčervili odbĺšili a pod. Šteňa bolo plaché avšak na nové prostredie si zvyklo rýchlo. Bavíme sa o dvojmesačnom štenatku, ktoré je krížencom labradora. Doma máme za pár týždňov 15 ročného vlčiaka. Hovoríme o psíkoch (on/samec) skúšali sme ich dávať do styku avšak náš vlčiak sa nepriblíži ku šteniatku ak šteňa niekto drží na rukách, ba otáča hlavu a druhú stranu a tvári sa že ho nevidí. Ale ak šteňa vybehne na stred záhrady tak sa vlčiak automaticky rozvrčí a rozbehne sa po ňom.
    Vlčiak celé dni chodí hore dole a doslova mrmle a mrčí, bez toho aby bol v kontakte so šteňaťom. Zasa šteniatko sa hneď rozbehne za ním a len tak tak že ho chytím. Čím je šteniatko bližšie ku vlčiakovi tým viac vlčiak prestáva triasť chvostom a začína skláňať uši do zadu. Pri našom vlčiakovi bolo veľa ľudí aj psov a nikdy sa s nikým nepochytil, ale teraz ako keby si myslel že ho chceme nahradiť, alebo mu niejako vadí že on už nieje sám pánom tejto záhrady. Prosíme Vás poraďte nám ako na to..bojíme sa aby mu vlčiak niečo nespravil.
    #65517
    heny
    Člen
    Ja ti napíšem ako to bolo U nás….mám 3rocneho psa(veľmi naviazaného na mňa).chcela som kamoša preňho…psia trénerka poradila aby on vybral stena mimo nášho domu A mimo domu šteňata. Nakoniec to dopadlo tak ze sme boli U chovateľky A môj si stena vybrať nemohol keďže nemá rád šteňata 🙂
    Tak som vybrala ja.
    Stena je samozrejme dotierave,môj ho často upozornoval, aj ho schnapol, podľa rady trénerky som do toho nezasahovala. Inak by som ohrozila pozíciu staršieho psíka.

    Čo je dôležité,druhý psík musí byť stále na druhom Mieste! Stále!! Pri zradle,mojkani,poveloch.
    Stále musí byť na druhom mieste.!!!!!!

    U vas je trošku,, nevýhoda,, že vlčiak má predsa viac kg ako yorkshire,ale nemyslím že by mu ublížil.pes nerozmýšľa tak ze aha majú náhradu zamna… Možno ho výchovne schnapne ale nemal by mu ublížiť.Ale zase vy musíte poznať vášho psíka.
    Ja by som maleho K nemu pustila,možno šla mimo domu, niekde von.na neutrálny pozemok…

    A u nas to nakoniec dopadlo tak ze krpec má už pol roka A hrajú sa spolu, su to kamaráti.A zo začiatku som si myslela že O je môj si nikdy naňho nezvykne…:)

    Alebo:dajte sa do kontaktu so psim trénerom

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.