Aké je najlepšie kŕmenie

Inzercia psov, forum o psoch Diskusné Fóra Kŕmenie a potrava Aké je najlepšie kŕmenie

  • This topic has 6 hlasov and 13 odpovedí.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #49005
    jankaz
    Člen
    Ahojte, v piatok k nám domov príde nový člen rodiny z útulku. Je to 1,5-ročný kríženec kokršpaniela a ulice.
    Pred 3 týždňami nám umrel 13-ročný psíček. Celý svoj život mal vrodenú chybu žalúdka a problémy so srdcom. Tomu muselo byť prispôsobené aj kŕmenie. Mohol len špeciálne kupované granule.
    Aj keď so psíkom skúsenosti máme, kŕmenie bolo “jednostranné”. Preto sa chcem opýtať, čo dávate psíčkom jesť a aké granulky uprednostňujete, resp. máte s nimi dobré skúsenosti cenovo aj kvalitou. Ten náš bude mať okolo 13 kíl. Aká by mala byť denná dávka?

    Ďakujem

    Janka

    #64764
    katarina2
    Člen
    Ja som toto povedala aj svojmu veterinárovi, že som sa dočítala aké svinstvo dávajú do granúl a on sa nad tým vôbec nerozčúlil, jemu to bolo jasné, že vie, akože psíkom to nevadí, ale aj tak, mne samotnej sa to hnusí dávať mu to čo viem aké má hnusné zloženie, ako keby som mu dávala jesť hovienka kedže psík si aj v tom nájde ešte výživné látky…No kupujem mu síce granulky ale len také kvalitnejšie, vlastne od začiatku ako je pri mne a to už 3 roky dostáva len lososové alebo jahňacie ale to nie je základ jeho stravovania, tieto mu len nasypem ráno trošku aby vydržal do večera kým príde hlavná strava. A hlavná strava je prevažne barf- teda surové mäsko ku ktorému primiešam podusenú zeleninku na cibulke. Teraz ako bol tento nečas sa mu nežiadalo surové studené jedlo hoci prílohu som prihriala a tak primiešala to surové aj tak sa mu to neráčilo, tak som prihriala aj mäsko, a hneď to spakoval ochotnejšie. Každý si už ako tak, pozná svojho psíka a vie odhadnúť čo mu je najlepšie.
    #64760
    heny
    Člen
    Moj je ca od aprila na barfe.pes zere stravu jemu prirodzenu, a viem co zere…ja som pred par mesiacmi citala co obsahuju granule,strasne dlhy clanok to bol,vtedy som si povedala ze konzervu-granule uz nikdy nedostane…ale je to samozrejme rozhodnutie na kazdom majitelovi cim krmi psika:)
    pred barfovanim zral konzervy select gold a real natur.
    Davky na konzervach-granulach su orientacne,musis sledovat ci psik pribera,chudne a tak prisposobit krmnu davku.
    #64761
    wiktorja
    Člen
    No jó to jsem zas slyšela co za svinstvo do toho dávají, ale zas nemyslím, že kupříkladu Purina má nezdravou stravu.
    #64762
    Tinni24
    Člen
    Ahoj Heny mozem sa spytat o tom barfovani ci barfe. co to je za stravu kedze im uz granule nedavas ?
    #64763
    heny
    Člen
    Googluj na nete,ist najdes zaujimave clanky o Barfe.aj i tom ako krmit psa atd…
    Knihy sa daju tiez kupit…
    #64765
    heny
    Člen
    Davas mu cibulu???
    Ja som vymenila barf za terra canis konzervy-som to pisala ze su ukrutne drahe ale v potravinarskej kvalite.cize aj ludia to mozu jest:)je to aj super nahrada za barf.neobsahuje cukor,odpady ani konzervacne latky a ine chlopotiny.ani to zele co ma vela konzerv,a su redsie kedze neobsahuje ziadne stuzovace ci ako to mam napisat.a vonaju inak ako typicke psie konzervy.
    A medzi davam mrkvu, jogurt s ovocim:)
    Maylo mi taktiez zozerie vsetko nenazranec jeden:))

    K terra canis,maylo ich zere odkedy ho mam, nezere si hovienka,srst ma krasnu,hovienka takisto,je zivy hravy takze supeeeeeer:)

    #64766
    heny
    Člen
    Granule nikdy,ine konzervy taktiez nie,ak by som mala zlu financnu situaciu este real natur by som brala.ale kedze mam dvoch psov, velke dozy od terra canis budem neskor kupovat ked Maylo vyrastie a to sa da financne zvladnut.
    Ked sa chces pustit do barfu,treba si daco nastudovat, aby psik dostaval vsetky vitaminy.
    Pes zere surove.
    Surove maso.vnutornosti,zeleninu ovocie atd….v akom pomere a kolko vsetko najdes na nete…:)
    #64767
    katarina2
    Člen
    áno na cibulke udusím zeleninu na rastlinnom oleji trošku a zalejem vodou a dusím, pridám ryžu a dodusím, takto to má rád a primiešam potom surové mäso ja mu kupujem normálné mleté mäso z Kauflandu ako pre ľudí, najlepšie to miešané hovädzie s bravčovým, jemu kilové balenie vystačí na 8x, to jest 12,5 dg jedna dávka s ryžou a zeleninou akurát, niekedy ani nedoje.
    #64768
    heny
    Člen
    Ja mam este v mrazaku nejake masko pre psov, pockam kym maylo trosku povyrastie este potom im to dam:)
    #64769
    camenia
    Člen
    Já musím říct, že co se týče puriny tak ji kupuji ráda ale vždy když mi zůstane trochu peněz kupuji barf od doktrora B.
    #64770
    katarina2
    Člen
    Vynechala som už cibulku, dusím mäsko len samotné, niekedy trošku oleja ak sa pripaľuje alebo veľmi lepí na spodok rajnice ale aj to len teraz v horúčavách prepečiem, lebo surové sa mi rýchle kazí – on sa dlho hrá s jedlom aj nedoje..
    #64771
    camenia
    Člen
    já jsem akorát našla trochu budoucnosti tady na tomhle blogu u print24.
    Myslím si, že je to trochu futuristická vize ale proč ne. Jednou nám naši miláčci budou schopní říct co jim chutná. …. a mnohem víc.
    woof.jpg
    #64772
    katarina2
    Člen
    Okrem letákov a iných medializovaných pokrmov pre zvieratá je najhlavnejšie vaše zvieratko, na čo a ako reaguje. Môj psík bol skoro na všetko alergický, takže mi požívame len jahňacie alebo lososové granule a má ich aj rád, takže už na iné ani neprechádzame. Boli tu rôzne experimenty ale neskončilo sa to dobre, tak sme prešli už len na granule. Novoty má rád akurát tak na jedenkrát ochutnať a potom už nechce.
Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.