Agresívny pes

  • This topic has 6 hlasov and 20 odpovedí.
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #48950
    Dobrý deň,

    chcela by som poprosiť o radu. Mám štvorročnú fenku kríženca. Bývame v rodinnom dome, takže veľa času trávi na dvore, voľne pustená. Chodíme s ňou cez víkendy aj na prechádzky do lesa. Pohybu má dosť, starostlivosti tiež. Niekedy sa nám stane, že deti zle zavrú bránu a fenka sa dostane na ulicu. V poslednej dobe ale máme s ňou problém, že keď ujde na ulicu, tak z ničoho nič, keď ide niekto okolo, tak ho uhryzne. Aj keď sme s ňou na prechádzke, tak ide niekto okolo a ona z ničoho nič naňho skočí zozadu. Nevieme, čo to môže spôsobovať. Má aj základný výcvik, v podstate poslúcha, len tieto jej “úlety” sa nám zdajú zvláštne.

    #64427
    heny
    Člen
    Ma fenka kontakt i s cudzimi ludmi a psami??mozno by bolo dobre ju castejsie bravat na miesta kde je viac ludi…..
    Alebo ide o nezvladnutu vychovu…
    #64428
    katarina2
    Člen
    Aj mne sa zdá, že to ona robí zo strachu – najlepšia obrana je útok a zato útočí, asi nie je dosť socializovaná s inými psíkmi, skúste to najskôr s niekým známim s jedným psíkom postupne známych a psíkov pridávať kým si zvykne že psíky nie sú vždy nepriatelia, ale aj kamoši.
    #64429
    ona prichádza do styku s inými ľuďmi, lebo ona skáče len do ľudí, do zvierat nie. Aj ju brávame von, do lesa, na prechádzky. Ale robí to od minulej jesene. Predtým to nerobila.
    #64430
    heny
    Člen
    a ako sa chova k cudzim ked je na voditku?
    #64431
    wendy1
    Člen
    AHojte, pisem to preto tu, lebo sa mi nechce hladat vhodnu temu, a tento nazov to vystihuje, hoci sa to tyka ostatnych psov. V poslednej dobe Wendy bola napadnuta 3 x pocas 2 tyzdnov.
    Prvykrat to bolo od susedinej feny x jazvecika, stretli sa uz velakrat, tak nechapem preco Wendy napadla, samozrejme Wendy si to nenechala a keby nebolo toho, ze na nu skriknem tak neviem ako by to dopadlu pre tu malu fenu. Esteze je Wendy taka.
    V sobotu ju napadol vlciak s ktorym sa hravala odmala, podla mna dost vymlety pes, nakolko je mladsi od nej o 2 roky a pes co napadne fenu nemoze byt normalny. Viac ludi s nim malo problem co sa tyka utokov na ich psy od neho. Ale bola to majitelova chyba, prvykrat Wendy chyba nakolko zboznuje majitela vlciaka, lebo jej stale dava mlsy a ona je co? Labrador, pazravec pazravy. Druhy a treti krat to bola ale majitelova chyba, nakolko ked videl ze jeho pes napadol Wendy kvoli tomu ze jej dal granule, tak uz jej nemal davat. Keby nebol na voditku tak neviem ako by to dopadlo. V utorok ju zase napadla fena x vlciak s dobermanom ( to uz ju raz napadla kvoli Wendy lopticke ), ta uz tiez parkrat zautocila na ine psy.:( Ja to nechapem. Kym som pribehla, tak to chvilu trvalo, Wendy ma natrhnutu kozu nad okom, ale uz je to lepsie, dufam ze jej to zarastie apson ciastocne, ale dala tu x na lopatky. Ked som pribehla tak ta fena lezala na chrbte a Wendy vitazoslavne nad nou ( hoci s rankou nad okom, este dobre ze jej neposkodila oko ). Mam uz strasne nervy a asi skocim ku znamej po sprej na psy, nedovolim aby ju este raz niekto napadol. Ma skvelu povahu a vdaka takymto psom sa jej este nedajboze zmeni. Este poznamka k tomuto, ani jeden pes nebol svojim majitelom potrestany, je to podla Vas spravne? Vcera sme sa stretli po dlhom case s kamoskinou bullterierkou co sa spolu hravali,ale tiez ju 2 napadla. Prvykrat jej to Wendy prepacila, uz druhykrat jej neveri a to sa potvrdilo vcera, nechcela aby prisla ku nej. 🙁 Ale ma pravdu a ja jej uz tiez neverim.:(
    Inac o vsetkych psoch co som pisala, maju malo kontaktu s inymi psami.:( Cize chyba bude urcite tam.
    #64432
    wendy1
    Člen
    Mame nove fotecky, ak chcete tak kuk:
    http://wendydraco.rajce.idnes.cz/11.05.2013_MVP_Kosice/
    a tu su nase posledne fotky aj z vychadzky:
    http://wendydraco.rajce.idnes.cz/wendy_06-07-2013/
    #64433
    heny
    Člen
    No to ze pes nebol majitelom potrestany povazujem za uplne nespravne!!!!!
    A po druhe, ja kebyze mam utocneho psa by som sa citila trapne keby mi do kazdeho utocil!!!by som s tym nieco robila!!!

    ja napr zakazdym ked mam rockyho v dosahu a skace do nejakeho psika,hned dostane stuchanec aby sa uvedomil! -keby utocil tak ze by sa nedajboze zahryzol, by som sa velmi nad sebou zamyslela!
    to je veru nezvladnuta vychova!!

    raz mi rocky skakal do boxera,chcela som urobit to co robili v telke,dat ho na chrbat pred tym psom,aby sa poddal,len sa mi tak metal cert jeden….ale najblizsie to urobim ked bude vyvadzat.

    Foto pozriem v sobotu na pc:)

    #64434
    katarina2
    Člen
    To je ale veľmi ponižujúce pre psa dať ho na chrbát pred druhým psom, podľa mňa štuchanec v jeho prípade úplne postačí. To by musel byť riadny divoch neposlušný keby si už k tomuto musela dôjsť a on asi taký nie je, lebo vidím pokroky ako píšeš, on dosť dobre poslúcha. Môj je pochabší a menej poslúcha ale štuchanec by aj jemu postačil.
    #64435
    heny
    Člen
    Rocky je ozaj poslusny, ide o to, ze ku niektorym-vacsinou velkym psom sa sprava nevhodne… on ked chce ocuchat je vse ok, ked ale jeho chce ten dotycny pes ocuchat,ceri zuby a ustipacne steka…

    Rhea mi na to odpisala ze tazko povedat,mozno si vyhradzuje svoj priestor,mam vyhladavat tieto situacie, a ked sa to stane, trhnut voditkom…..Lebo on sa musi podriadit…

    Ja som si myslela ze ma strach, ale nema..inak by on za dotycnym psom nesiel nie???
    podla mna je to dominancia z jeho strany a to neni spravne, lebo maly pes sa musi poddat velkemu….to je priroda!
    Lebo sa moze stat ze iny pes ho bude chciet dat za jeho nespravne chovanie do laty,a to moze skoncit katastrofalne!
    Doteraz som ho zakazdym stuchla do rebra,alebo okrikla,nic….nestratim tym nic ked to skusim tak ze ho prevalim na chrbat. Ukazem mu tym ze on sa musi poddat, ono to tak musi byt…

    #64436
    heny
    Člen
    Zabudla som napisat….nemyslim si ze to je pre rockyho ponizujuce, radsej ho dam ja do laty,a ukazem mu ako sa spravat,akoby to mal urobit 40kg pes.
    #64437
    katarina2
    Člen
    No toto by hrozilo aj môjmu keby som ho pustila na voľno, lebo aj on beží za každým psom, nepozná nebezpečenstvo, že mu môže aj ublížiť – ono sa len chce hrať a je mu to jedno či menší psík ako on alebo väčší, trebárs aj vlčiak. Ale ked raz tak dostane takú výchovnú od iného psa sa hádam poučí – síce neriskla by som to ani ja, lebo susedine vlčiaky ho už uhryzli do papuľky pri plote a šiel tam zase hlupáčik. No zase prevrátiť ho na chrbátik už môjho by nebolo také ľahké má 11 kg, u Tvojho by to ešte šlo, no skús a uvidíš či to zaberie, som zvedavá.
    #64438
    heny
    Člen
    Rocky ked je na volno bezi za kazdym malym psom….za kazdym velkym uz nie,to robil ked bol maly.
    A hrat sa s nimi nechce,len zoznamit,ocuchat..
    Skusim to ked bude zase v tej situacii a uvidime… :)nemyslim ze by som tym nieco pokazila…
    #64439
    katarina2
    Člen
    Určite Ti Rhea dobre radí, má svoje skúsenosti ale aj to som už počula, že každý pes je jedinec má niečo vo svojom správaní už od génov a len majiteľ najlepšie vie, čo u neho môže očakávať a čomu sa vyhnúť a ani to neskúšať.
    #64440
    heny
    Člen
    Vcera sme stretli jedneho chlapika s dvoma velkymi psami.
    Dog canario a dobermann(ten bol extremne velky).
    oboch mal na volno.dobermann siel k nam, rocky ho raz ostekol a to bolo vsetko.potom som sa par minut s chlapikom rozpravala,povedala som mu o rockym on ze mozem to vyskusat…mal rovnaky nazor ako ja…cely cas boli vsetcia traja psy ok…krasnych psov ma ale taky su velikansky,chiiii:))
Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.